پمپ آب

پمپ آب خانگی دیزل ساز مدل DAM100/01

در دنیای امروز به منظور افزایش یافتن فشار سیالات از انواع مختلف پمپ آب استفاده میگردد که با استفاده از پمپ های آب میتوان در طبقات بالا و ارتفاعات نیز به آب دسترسی داشت. پمپ های آب دارای مدل های گوناگونی هستند که انواع مختلف پمپ آب خانگی در داخل منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین انواع پمپ آب صنعتی نیز در صنایع گوناگون استفاده می‌گردد.

پمپ آب خانگی چیست؟

به جهت افزایش یافتن فشار آب خانه ها، ساختمان‌ها، آپارتمان ها و ویلاها از پمپ های آب خانگی استفاده می‌شود. عوامل گوناگونی در انتخاب نمودن پمپ خانگی موثر می باشد که از جمله این عوامل می‌توان به متراژ واحد، تعداد شیرها و نیز تعداد طبقات اشاره نمود. از انواع پمپ های خانگی می‌توان به پمپ خانگی با مخازن انبساط و یا پمپ با کلید اتوماتیک و یا بوستر پمپ اشاره نمود که هر کدام از آنها با توجه به کاربری آن ها و یکی از آنها برای ساختمان و یا خانه مورد نظر انتخاب می‌گردد. پمپ های خانگی را در توان های گوناگونی مانند نیم اسب، یک اسب و دیگر توان ها و نیز در انواع برندهای گوناگون همانند پمپ خانگی پنتاکس، داب ، آبارا و لوارا تولید می‌گردد.

انواع پمپ آب خانگی

به منظور تقویت فشار آب و یا برای افزایش فشار آب از دستگاهی به نام پمپ آب استفاده می‌گردد. انواع پمپ های آپارتمانی و یا پمپ های آب منازل با توجه به نیازهای مشتری در انواع مدل های گوناگون تولید می‌گردد. انواع این محصول عبارت است از:

1)     بوستر پمپ خانگی
2)     پمپ آب جتی
3)     پمپ سانتریفیوژ
4)     پمپ آب بشقابی
5)     با مخزن انبساط یا منبع تحت فشار
6)     پمپ خانگی با کلید اتوماتیک

انواع پمپ آب بر اساس توان

پمپ‌های آب که در منازل استفاده می‌گردد دارای مدل های گوناگون در توان های متنوعی می‌باشند که از جمله توان ها می‌توان به دو اسب، یک اسب ، نیم اسب و یک و نیم اسب اشاره نمود برای مثال برای یک ساختمان یک طبقه ۱۵۰ متری یک پمپ آب با توان نیم اسب مناسب است.
⦁ نیم اسب: این نوع از پمپ ها به جهت استفاده در ساختمان‌های یک طبقه که دارای حداکثر ۱۵۰ متر متراژ هستند مناسب است. (پمپ آب مناسب برای یک طبقه)
⦁ یک اسب بشقابی: از این نوع پمپ خانگی برای ساختمان های سه طبقه و 6 واحد با دارا بودن حداکثر ۷۵ متر در هر واحد استفاده می‌گردد.( پمپ آب مناسب برای سه طبقه)
⦁ یک اسب جتی: از این نوع پمپ  آب در ساختمان های چهار طبقه و دارای ۸ واحد با دارا بودن حداکثر ۶۸ متر متراژ استفاده می‌گردد.(پمپ آب مناسب برای ساختمان‌های ۴ طبقه)
⦁ یک اسب دو پروانه: از این نوع پمپ خانگی در ساختمان های چهار طبقه با دارا بودن ۸ واحد و هر واحد حداکثر ۷۵ متر متراژ استفاده می‌گردد.( پمپ آب مناسب برای ساختمان های چهار طبقه)
⦁ یک و نیم اسب دو پروانه: از این نوع پمپ ها می‌توان در ساختمان های 5 طبقه که دارای ۱۰ واحد هستند و دارای حداکثر متراژ می‌باشند استفاده نمود.( پمپ آب مناسب برای ساختمان های پنج طبقه)
⦁ دو اسب :از پمپ های خانگی دو اسب می‌توان در ساختمان های پنج طبقه که دارای ۱۴ واحد هستند با حداکثر متراژ ۱۰۰ متر و برای ۲۰ واحد با میانگین متراژ ۱۰۰ متر از پمپ های چهار اسب دو پروانه سه فاز استفاده می‌گردد.( پمپ آب برای ساختمان ۵ طبقه)
در مجتمع های مسکونی که تعداد واحد ها بیش از ۲۰ واحد می‌باشد می‌توان از انواع بوستر پمپ ها استفاده نمود .این پمپ‌ها بسته به مقدار مصرف آب در انواع بوستر پمپ های دو و چند پمپه دسته بندی می‌شوند. در این نوع از پمپ ها به جهت کاهش مصرف برق و نیز افزایش یافتن طول عمر قطعات پمپ می‌توان از سیستم های دو متغیر الکترونیکی (اینورتر) استفاده نمود. این نوع سیستم ها دارای عملکردی می‌باشند که با سنسور هایی که در مدار خروجی پمپ تعبیه شده است میزان فشار و دبی پمپ سنجیده می‌شود و با کنترل نمودن سرعت دوران الکتروموتور نصب شده بر روی پمپ باعث می‌شود تا مصرف انرژی کاهش یابد.

پمپ خانگی بی صدا یا پمپ خانگی کم صدا

تعداد زیادی از پمپ هایی که در دنیای امروزه در بازار وجود دارند دارای صدا هستند  و اینکه بگوییم یک پمپ بدون صدا است کاملاً تصور اشتباهی می‌باشد. تنها تعداد اندکی از پمپ های آب بی صدا و یا دارای صدای خیلی کمی هستند پس در نتیجه تمامی پمپ هایی که در بازار ایران وجود دارند صدا دار هستند اما با توجه به نوع و مدل و برند پمپ ممکن است میزان صدا در آنها متفاوت باشد که مقدار صدای هر پمپ با گذشت زمان و با استفاده بیشتر از پمپ افزایش خواهد یافت. البته لازم به ذکر است که در بازار پمپ خانگی با صدای خیلی کم نیز وجود دارد همانند مانند پمپ ایزی باکس داب و یا پمپ Scala2 گراندفوس.  این نوع از پمپ ها دارای صدای بسیار کمی همانند ویبره موبایل هستند که بسیار صدای کمی است.
برای اینکه پمپ ها به صورت اتوماتیک کار کنند و همچنین تعداد دفعات روشن و خاموش شدن پمپ های خانگی کاهش یابد که در نتیجه باعث کم شدن صدای پمپ می‌شود، لازم است تا مخزن تحت فشار و همراه درجه و کلید اتوماتیک نصب گردد. زیرا آب تحت فشار ذخیره شده در منبع نام برده شده باعث ایجاد شدن یک فشار ثابت در پشت لوله می‌شود که در نتیجه این عمل دفعات روشن و خاموش شدن پمپ بسیار کاهش می‌یابد و نیز یک جریان متناوب و یکنواخت آب در لوله ها ایجاد خواهد شد.

پمپ خانگی با مخازن انبساط

پمپ های خانگی که دارای کلید اتوماتیک هستند نسبت به پمپ های خانگی با منبع انبساط معمولاً دارای قیمت کمتری می‌باشند اما به منظور استفاده نمودن از این نوع پمپ ها لازم است تا میزان باز و بسته شدن شیر را مورد بررسی قرار دهید. زیرا در هر دور باز و بسته شدن شیر کلید اتوماتیک استارت زده می‌شود و پمپ آغاز به کار می‌نماید پس بنابراین در زمانی که میزان مصرف افزایش می‌یابد باید از این نوع پمپ ها صرف نظر کرد. اما در صورتی که از این روش استفاده می‌کنید بهتر است که منبع ذخیره آب برای ساختمان را در نظر بگیرید. حجم مخزن ذخیره طبق مبحث ۱۶ مقررات ملی ساختمان ۷۵ لیتر به ازای هر نفر می‌باشد. بر طبق آمار هر خانوار را سه نفر در نظر می‌گیریم.

بوستر پمپ خانگی

بوستر پمپ خانگی با توجه به این که دارای هزینه نگهداری کم و با صرفه می‌باشد در صنعت جایگاه مهمی را دارا می‌باشد و به همین خاطر در بیشتر مجتمع های مسکونی ،مراکز بزرگ تفریحی، اداری و مسکونی از این نوع بوستر پمپ خانگی استفاده می‌شود. اجزای بوستر پمپ خانگی شامل الکتروپمپ، فشارسنج ،تابلوی کنترل ،اینورتر و غیره می‌باشد.

نحوه نصب و تنظیم پمپ آب

در زمان نصب پمپ های آب خانگی لازم است به نکات گوناگونی توجه کرد و عوامل متعددی را مد نظر قرار داد و به همین خاطر به جهت پیشگیری نمودن از مشکلات آینده لازم است برای نصب پمپ آب و نیز تنظیم پمپ آب خانگی حتماً با متخصصین نصب پمپ آب هماهنگی نمایید.
در زمان راه اندازی و نصب پمپ آب خانگی باید مکان نصب پمپ را پایین تر از سطح منبع مکش در نظر بگیرید تا فشار مکشی که ایجاد می‌شود مثبت باشد در صورتی که این عمل در برخی از شبکه های آبرسانی امکان پذیر نباشد باید تا جایی که وضعیت ایستگاه های پمپاژ اجازه می‌دهد در نزدیکی سطح مایع منبع مکش قرار بگیرد تا دارای مشکلات کمتری در کار پمپ مورد نظر باشد. لازم است تا مسیر لوله کشی مستقیم باشد و از ایجاد نمودن خم ها و زانوها و لوازمات لوله کشی نه چندان مورد نیاز جلوگیری نمود. در بین زانویی و محل اتصال مکش باید لوله مستقیمی به طول ۵ برابر قطر مکش فاصله ایجاد شود زیرا اگر این کار صورت نپذیرد فشار مکش به صورت نامتعادل ایجاد می‌شود و یک طرف چشمه پروانه و محفظه مکش پر تر از طرف دیگر می‌شود که باعث می‌شود تلفات هیدرولیکی پمپ مورد نظر بیشتر و راندمان پمپ ما کاهش یابد.
لازم است تا قطر لوله مکش یک نمره بیشتر از قطره مجرای رانش باشد و عمق مکش در بین چهار و نیم تا 6 متر در نظر گرفته شود. لوله مکش لازم است تا به صورت کامل آب بندی شود و از محبوس نمودن هوا در لوله مکش جلوگیری نمایید. در قسمت بزرگی از لوله ورودی پمپ فشار هوا کمتر از فشار جو می‌باشد و به جهت اطمینان از آب بندی لوله ورودی بعد از جایگذاری و کارگزاری یک شعله به قسمت‌های اتصالی نزدیک می‌کنند و در صورتی که درزی وجود داشته باشد شعله به طرف لوله کشیده می‌شود. لوله مکش باید حتماً یک یا دو متر پایین تر از حداقل سطح آب چاه باشد تا هوا امکان ورود به پمپ را نداشته باشد. همچنین در قسمت رانش پمپ شیر یک طرفه جهت جلوگیری نمودن از حرکت معکوس آب و نیز شیر تنظیم جهت کم و زیاد نمودن آب قرار داده شده است تا آسیبی به پمپ نرسد.
به جهت نصب نمودن پمپ معمولاً یک شاسی محکم برای پمپ و موتور در نظر می‌گیرند و از ایجاد نمودن نامیزانی که باعث فرسودگی بوش های اتصال و یاتاقان ها و احتمالاً محور شکستن محور پمپی می‌شود جلوگیری به عمل آید. همچنین باید همواره تلاش کنید تا محور با موتور محرک آن در کارخانه میزان شود که این میزان نباید در اتصال و نصب پمپ به هم بخورد.
به طور معمول صفحه ای با ضخامت ۲ و نیم تا ۴ سانتی متر در بین صفحه زبری پمپ و سطح بالای فنداسیون قرار داده می‌شود که با ملات سیمانی پوشیده شده است تا ناصافی های بالای فونداسیون اصلاح شود و حرکت جانبی صفحه زبری پمپ نیز کمتر شود.
در مسیر رانش پمپ یک شیر دروازه ای و یک سوپاپ کنترل قرار داده می‌شود که عملکرد سوپاپ به جهت حفظ پمپ در مقابل فشارهای اضافی وارده بر پمپ می‌باشد. انتهای لوله مکش حداقل یک و نیم متر از سطح مایع مکش پایین تر قرار داده شود و پمپ نیز لازم است به سمت منبع مکش نزدیک‌تر باشد. پمپ و موتور را باید بر روی فونداسیون محکمی نگه داشت تا تنظیمات آن به هم نخورد. در غیر اینصورت بوشهای اتصال محور پمپ و موتور نیز یاتاقان های آن خراب می‌شود و باعث شکستگی محور می‌شود.

قیمت پمپ آب خانگی

پمپ های خانگی در مدل ها و برندهای گوناگونی تولید می‌شوند که با توجه به نیاز مشتریان دارای قیمت های متفاوتی هستند. به عنوان مثال پمپ آبی که در ساختمان‌های یک طبقه مورد استفاده قرار می‌گیرد مدل و شرکت سازنده متفاوتی با پمپ آبی که در یک برج ۲۰ طبقه مورد استفاده قرار می‌گیرد دارد. همچنین لازم است به این نکته توجه داشته باشید که همیشه پرداخت هزینه بیشتر برای پمپ خانگی بدین معنا نمی‌باشد که پمپ دریافتی دارای عملکرد بهتری می‌باشد. به عنوان مثال در صورتی که ساختمان شما دارای سه طبقه باشد و شما قصد داشته باشید پمپ آب مناسب برای ساختمان‌های ۸ طبقه خریداری نمایید تا بتواند برای شما آب بیشتری را پمپاژ کند این ذهنیت شما اشتباه است و نه تنها این اتفاق نخواهد افتاد بلکه باعث می‌شود فشار وارد بر آن بیشتر شود و احتمال ترکیدن لوله وجود خواهد داشت که در نتیجه لازم است شما هزینه‌های بازسازی را بپردازید. بنابراین لازم است به جهت انتخاب و خریداری نمودن پمپ آب مورد نظر خود حتماً با کارشناسان و متخصصین در این زمینه مشورت نمایید تا بتوانید بهترین پمپ آب خانگی را برای خود تهیه نمایید.

پمپ آب کشاورزی چیست و چگونه عمل می کند؟

در صنایع پمپ و بوستر پمپ از جمله قوی ترین و حرفه ای ترین پمپ ها پمپ های آب کشاورزی می‌باشند زیرا این نوع پمپ ها لازم است تا مقدار زیادی آب را با فشار بالا و در مسافت‌های طولانی منتقل نمایند. معمولاً سیالات عبوری از موتور پمپ آب کشاورزی دارای جامدات ریزی هستند و به خاطر این موارد پمپ های آب کشاورزی باید دارای کیفیت بالا و دوام زیادی باشد تا بتوانند در شرایط سخت عملکرد خود را از دست ندهند.

 

انواع پمپ آب کشاورزی بر اساس نحوه نصب

بر اساس نحوه نصب نمودن پمپ های آب کشاورزی دارای دو روش نصب پمپاژ می‌باشندکه شامل پمپ های سطحی و پمپ های زیر آب هستند.

· پمپ آب کشاورزی سطحی

این نوع از پمپ ها بر روی زمین و بالاتر از سطح آب همانند دیواره سد نصب می‌گردند. پمپ آب می‌تواند آب را از منبع آب بگیرد و سپس آب را به نقطه ذخیره و یا استفاده برساند.

·  پمپ آب کشاورزی زیر آب

پمپ های زیر آب در زیر سطح آب منبع نصب خواهند شد همانند سد یا سوراخ و آب را مستقیما از منبع به نقطه ذخیره‌سازی و یا استفاده منتقل می‌نمایند. در هنگام نصب انواع پمپ های آب کشاورزی از هر دوی این راه ها می‌توان استفاده نمود.
در حداکثر فاصله بین پمپ و منبع آب محدودیت وجود دارد :کشیدن آب رو به سمت بالا برای پمپ کار سخت‌تری از کشیدن فشار آب توسط پمپ در سربالایی می‌باشد .حد عملیاتی لیفت مکسی حدود ۲۵ فوت( ۷.۶۲ متر) می‌باشد اما تولیدکنندگان انواع پمپ برای مدل های گوناگون پمپ حد ماکسیمم مکش ارائه می‌نمایند. در زمان طراحی سیستم پمپاژ آب خورشیدی لازم است تا به این محدودیت توجه ویژه‌ای شود. انواع پمپ هایی که در معرض عناصر هستند باید دارای محافظت بیشتری باشند .این کار بیشتر در رابطه با پمپ های نصب شده در داخل رودخانه ها و یا سد ها اعمال می‌شود نه به پمپ های سوراخ دار .با توجه به اینکه این نوع از پمپ ها معمولاً بر روی زمین نصب می‌گردند می‌توان از این نوع پمپ ها به راحتی و با نصب نمودن یک پناهگاه محافظت نمود. محافظت از پمپ شناور دارای چالشی بیشتری می‌باشد زیرا این مواد در آب قرار می‌گیرند. معمولاً در وسط منبع که عمیق ترین قسمت آب می‌باشد برخی از تولیدکنندگان پانتون های شناور تولید می‌کنند که به جهت محافظت نمودن از پمپ‌های زیر آب در این شرایط طراحی شده اند. که شما عزیزان می‌توانید در راهنمای انتخاب پمپ آب کشاورزی این مطلب را مدنظر قرار دهید.

انواع پمپ آب کشاورزی بر اساس نحوه عملکرد

پمپ های آب کشاورزی گوناگونی به جهت استفاده نمودن در شرایط مختلف وجود دارند که در صنعت کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرند .در ادامه به آنها اشاره می‌شود.

پمپ‌ آب کشاورزی گریز از مرکز سطحی

این نوع از پمپ ها به طور معمول در سطح زمین با منابع آب سطحی یا منابع آب زیرزمینی کم عمق مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین از این پمپ ها می‌توان به جهت تقویت کننده پمپ ها در خطوط لوله های آبیاری استفاده نمود. قبل از اینکه اینگونه از پمپ ها بتوانند کار کنند لازم است تا آنها را با آب پر کنید و یا بتونه کاری نمایید. خط مکش و پمپ لازم است از آب پر باشد و فاقد هوا باشد. بنابراین اتصالات و به ویژه اتصالات ضد هوای لوله مکش در پمپ آب کشاورزی دارای اهمیت هستند. این نوع از پمپ های آب کشاورزی معمولاً دارای قیمت پایین و مقرون به صرفه هستند.
پمپ های سانتریفیوژ به جهت عملکرد افقی و عمودی طراحی‌شده‌اند. افقی یا عمودی بودن آنها به جهت موتور و شافت محرک اشاره دارد و نه به پروانه .پمپ های سانتریفیوژ افقی متداول ترین روش ها به جهت آبیاری می‌باشند .معمولاً دارای هزینه کمتری می‌باشند. تعمیرات و نگهداری کمتری لازم دارند و نصب و بازرسی و یا سرویس کردن آن‌ها از انواع مدل های دیگر راحت تر می‌باشد. از پمپ های سانتریفیوژ افقی در آبیاری کشاورزی کمتر استفاده می‌گردد زیرا قدرت زیادی برای پمپاژ کردن آب ندارند اما برای آبیاری های سبک می‌توانید از آنها استفاده کنید.
پمپ های سانتریفیوژ عمودی قابلیت نصب بر روی چیز دیگری را دارند بنابراین ورودی و پروانه آنها همیشه در زیر آب قرار دارد. آماده کردن پمپ در این مورد غیر ضروری می‌باشد و آن را برای کاربردهای شناور مفید می‌نماید. ویژگی خودآزمایی در مناطقی که قطعی برق مکرر دارند و یا در محورهای مرکزی که راه اندازی مجدد خودکار برق در دسترس نمی‌باشد بسیار مفید است. با این حال ممکن است نیاز به تعمیر و نگهداری بیشتری داشته باشند زیرا یاتاقان ها همواره در زیر آب قرار دارند. این پمپ ها معمولا در چاه های با عمق بیشتر نصب می‌گردند و دارای قیمت بالاتری در میان انواع پمپ آب کشاورزی گریز از مرکز هستند.

پمپ‌ آب کشاورزی توربینی

پمپ توربینی دارای سه قسمت اصلی می‌باشد که شامل :مجموعه هد پمپ که پشتیبانی موتور را بر عهده دارد و معمولاً از چدن می‌باشد و بر روی یک پایه نصب می‌گردد. شاقت و ستون و مونتاژ کاسه پمپ .شاقت روی پمپ توربین ممکن است با آب یا روغن روغن کاری شده باشد اما به جهت تامین آب خانگی باید از پمپ روغن کاری شده با آب استفاده نمود.
اطمینان یافتن از اینکه چاه مستقیم و ستون پمپ به صورت عمودی تراز شده است در نصب نمودن انواع پمپ آب کشاورزی تور بینی دارای اهمیت زیادی است. نباید به پوشش چاه دست بزند، در صورتی که پوشش چاه لمس شود لرزش این امکان را خواهد داشت که سوراخ هایی را در پوشش ایجاد نماید و همچنین ممکن است باعث سایش بیش از اندازه موتور پمپ آب کشاورزی گردد. یک فونداسیون بتنی باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتواند محکم مجموعه سر را محکم نماید، به نصب و حفاظت از آن کمک می‌نماید. پمپ آب کشاورزی توربینی دارای قیمت بسیار مناسبی است.

پمپ آب کشاورزی شناور

در این نوع از پمپ های آب کشاورزی پمپ بالای موتور قرار دارد و آب از طریق صفحه در بین پمپ و موتور به پمپ وارد می‌گردد. باتوجه به اینکه قطر موتورهای زیر آب کمتر می‌باشد نسبت به پمپ های توربین گریز از مرکز یا چاه عمیق بازدهی کمتری دارند. در صورتی که گردش آب در کنار موتور محدود و یا ناکافی باشد ممکن است موتور بیش از حد اندازه گرم شود تا حدی که امکان دارد بسوزد. طول لوله بالابر باید به حدی باشد که مونتاژ کاسه و موتور را همیشه به صورت غوطه ور نگه دارد. همچنین لازم است تا محفظه چاه به اندازه کافی بزرگ باشد تا امکان عبور آب از موتور وجود داشته باشد. پمپ های زیر آب که به جهت آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند لازم است دارای برق الکتریکی سه فاز باشند و سیم کشی انجام شده از پمپ به سطح باید ضد آب باشد و کلیه اتصالات آن مهر و موم شده باشد.
در زمان انتخاب پمپ آب کشاورزی مورد نظر باید توجه داشته باشید که دلیل اصلی خرابی پمپ های زیر آب رعد و برق می‌باشد بنابراین لازم است محافظت به جعبه کنترل وارد گردد. پس در صورتی که شما در منطقه طوفانی و بارانی شدید قرار دارید این نوع پمپ به هیچ وجه مناسب نمی‌باشد.
بوستر پمپ های شناور مخصوصی طراحی شده اند که این امکان را خواهند داشت به صورت افقی در یک خط لوله نصب گردند و در صورتی که در نزدیکی یک مکان مسکونی مورد استفاده قرار گیرند لازم نیست نگران سر و صدای آن باشید. استفاده دیگر از شناور ها به عنوان تقویت کننده در خط مکش پمپ های گریز از مرکز می‌باشد که در این صورت ممکن است آب بسیار زیاد باشد. در میان انواع پمپ های آب کشاورزی این نوع از پمپ ها دارای قیمت میانه هستند.
چگونگی عملکرد پمپ شناور بر اساس فناوری پمپ گریز از مرکز (سانتریفیوژ ) می‌باشد بدین صورت که انرژی اصلی مکانیکی این پمپ ها از چرخش یک یا چند پروانه که در داخل موتور کار گذاشته شده‌اند تامین می‌گردد. پمپ های شناور برقی در واقع پمپ های چندلایه ای گریز از مرکز می‌باشند که در موقعیت های عمودی کار گذاشته می‌شوند. سرعت مایعات ورودی در آغاز به وسیله حرکت پروانه تسریع می‌شوند و سپس انرژی پویایی خود را در پخش کننده از دست می‌دهد و در این صورت تبدیل انرژی جنبشی به فشار انجام می‌پذیرد. این سیستم اصلی عملکرد پمپ های محوری و ترکیبی می‌باشد اما در پمپ هایHSP موتور الکتریکی نیست و به جای آن از یک موتور هیدرولیکی استفاده می‌شود که ممکن است سیکل بسته باشد (سیال خروجی نهایی جدا از سیال در حال چرخش است )یا سیکل باز باشد (سیال خروجی با سیال در حال چرخش مخلوط می‌گردد.)

پمپ آب کشاورزی پروانه‌ای

در صورتی که انرژی پایین و سرعت جریان بالا مدنظر باشد می‌توان از موتور پمپ آب کشاورزی پروانه‌ای استفاده نمود. این نوع از پمپ ها در شرایط ذکر شده مورد استفاده قرار می‌گیرند .در پمپ های آب کشاورزی پروانه ای از یک پروانه شبیه به پیچ موتور قایق استفاده می‌شود. پمپ های جریان مختلط از پروانه های نیمه باز یا بسته استفاده می نمایند که همانند پمپ های توربینی می‌باشند.
پمپ های پروانه‌ای همچنین می‌توانند در جهت یک سکوی پمپاژ متحرک و به نحو عمودی قرار بگیرند اما برای کاربرد های کشاورزی به صورت افقی بر روی تریلر ها نصب می‌گردند بنابراین به سیالات اجازه می‌دهد تا به راحتی در خطوط لوله پمپاژ شوند و به منبع آب بازگردانی شوند. در بسیاری از مزارع به جهت پمپاژ تالاب های ذخیره زباله از پمپ های پروانه استفاده می‌گردد و معمولاً از طریق قدرت موتور تراکتور ها تامین می‌گردد.
برای بالابر مکش نمی‌توان از پمپ‌های پروانه استفاده نمود زیرا لازم است پروانه ها در زیر آب قرار بگیرند و پمپ در زیر آب و عمق مناسب کارکند. به طور کلی هرچه پمپ دارای قطر بیشتری باشد به جهت جلوگیری نمودن از مکش هوا لازم است تا غوطه‌وری بیشتری در آب صورت پذیرد. بنابراین باید به این نکته مهم در انتخاب پمپ آب کشاورزی توجه داشته باشید. پمپ های پروانه ای از جمله انواع پمپ کشاورزی برقی هستند یعنی این نوع از پمپ ها با اتصال الکتریسیته فعالیت خود را شروع می‌نمایند. پمپ های کشاورزی دیگری نیز وجود دارند که نیاز به نیروی محرک از الکتروموتور های مجزا دارند و با اتصال مستقیم برق نمی‌توانند کار کنند.

دیگر انواع پمپ‌ها

مدل ها و انواع گوناگون پمپ ها تنها به مصارف خانگی و کشاورزی محدود نمی‌شود. شما ممکن است با مفاهیم و اسامی پمپ کف‌کش، لجن‌کش، پمپ طبقاتی، تأسیساتی، شناور، کارواش، کولر نیز روبه‌رو شده باشید که هرکدام از این نوع پمپ ها دارای عملکرد متفاوتی هستند. در ادامه مطلب به طور خلاصه به این پمپ ها اشاره می‌شود.
1) پمپ کف‌کش
از پمپ کف کش برای انتقال آب از استخر و یا به جهت آبیاری و مصرف خانه خانگی استفاده می‌شود.
2) پمپ لجن‌کش
از پمپ های لجن کش به منظور بیرون آوردن لجن از داخل چاه استفاده می‌گردد و همچنین در صنایع مرتبط با ساختمان نیز جهت خارج نمودن فاضلاب از این نوع پمپ ها استفاده می‌شود.
3) پمپ آب طبقاتی
پمپ های آب طبقاتی در دو نوع افقی و عمودی وجود دارند و اکثرا برای مصارف کشاورزی و صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
4) پمپ آب تأسیساتی
از پمپ های آب تاسیساتی در ساختمان های اداری و موارد صنعتی استفاده می‌شود.
5) پمپ شناور
به جهت خارج نمودن مایعات از چاه های عمیق از پمپ شناور استفاده می‌شود.
6) پمپ کارواش
با استفاده از پمپ کارواش آب از داخل منبع با فشار به بیرون انتقال داده می‌شود و برای کارهایی همانند شستشوی ماشین که نیاز به فشار آب زیادی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرد.
7) پمپ آب کولر
به منظور پمپاژ آب در کولرهای آبی از پمپ آب کولر استفاده می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله در رابطه با پمپ آب توضیحاتی را خدمت شما عزیزان ارائه دادیم . از جمله مطالبی که در این مقاله عنوان شد می‌توان به پمپ آب خانگی ،انواع پمپ آب خانگی، انواع پمپ آب بر اساس توان ،پمپ خانگی بی صدا، پمپ خانگی با کلید اتوماتیک ،قیمت پمپ آب خانگی، پمپ آب کشاورزی و چگونگی عملکرد آن، انواع پمپ آب کشاورزی بر اساس نحوه نصب و دیگر انواع پمپ ها اشاره نمود.
پمپ های آب دارای مصارف گوناگونی در صنایع مختلفی هستند همچنین می‌توان در مصارف خانگی از پمپ های آب کوچک خانگی استفاده نمود که می‌توان از این نوع پمپ آب به جهت افزایش فشار و حجم آب مورد نیاز در ساختمان استفاده نمود.
انواع مدل‌های پمپ آب خانگی و صنعتی و کشاورزی از نظر عملکردی دارای وجه تشابه بسیاری با یکدیگر می‌باشند و می‌توان اینگونه بیان کرد که پمپ آب کشاورزی و پمپ آب خانگی تنها در این مورد تفاوت دارند که پمپ آبی که در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا نوع پمپی که در صنایع مختلف قابل استفاده است ، نیاز به آبدهی و یا دبی بیشتری نسبت به انواع پمپ خانگی دارد و به همین خاطر قطر دهانه خروجی پمپ های آب کشاورزی بیشتر و در حدود بیش از دو اینچ در نظر گرفته می‌شود. همچنین ممکن است پمپ‌های آب کشاورزی دارای موتور قدرتمند تری نسبت به پمپ های آب خانگی باشند.

هیچ داده ای یافت نشد
منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید.
سبد خرید
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.